Műanyag nyílászárók

Fehér színű nyílászárók

Árnyékolástechnika

Redőnyök

Szúnyoghálók

Párkányok és könyöklők

Alumínium párkány

Műanyag könyöklő

Redőnyök

müanyag ablak

Redőny kínálatunk

Redőnykínálatunk összeállítása során a tartósság és a minőség volt az elsődleges szempont. Nem hagyhattuk figyelmen kívül, hogy a folyamatos használatból adódó kopásokat, mind ügyfeleink-, mind saját érdekünkben minimalizáljuk redőnyeinken.

Redőny árlistánkat közvetlenül letöltheti innen:A redőnyök alapesetben két csoportra oszthatóak.


  • Fölé szerelt redőny – felső tokos redőny: Csak az ablak beépítésével egyszerre kivitelezhető a felszerelése. Elhelyezését tekintve az ablak tetejére kerül, belülről látható, szigetelt. Szerelése és karbantartása csak belülről lehetséges.
  • Elé szerelt redőny – külső tokos vagy utólag beépíthető: Utólag is felszerelhető. Elhelyezését tekintve az ablak elé kerül, belülről kifelé tekintve nem korlátozza a kilátást, szigeteletlen. Karbantartása és szerelése kívülről lehetséges.

A redőny fő alkotóelemei és azok jellemzői:

Redőnydoboz: Anyagát tekintve lehet lindab és alumínium. Alakja szögletes. Az alumínium redőnyeink minden esetben zártak, az-az egy anyagból hajlítottak. A műanyagok alapesetben nyitottak. Ennél fogva alulról nem lehet belelátni a szerkezetbe. Abban az esetben, ha a redőny vakolható, a doboz tartalmaz egy vakolóélt, felette herratektával.

Lamellák (palást): Anyagát tekintve lehet műanyag vagy alumínium. Az alumínium lamellák egymással oldalirányú kötésben állnak, tehát szétszereléskor nem válhatnak el egymástól, továbbá feltolás gátlóval vannak ellátva. Műanyag lamellák esetén garanciát kizárólag 150 centiméteres hosszig tudunk vállalni, de 180 centiméterig legyártjuk.

Lefutó sín: Anyagát tekintve kizárólag alumínium lefutó síneket használunk. 


Kiegészítő tartozékok:

  • Csapágyak, Tengely: Szintén csak alumínium tengelyekkel és csapágyakkal dolgozunk. A műanyag –olcsóbb- alkatrészek, hamar eltörhetnek, megrepedhetnek, esetenként széteshetnek.
  • Gurtni: Hosszában nem hajlik, élei nem rojtosodnak.
  • Gurtnigyűjtő automata: Olasz termékekkel foglalkozunk azon egyszerű oknál fogva, hogy a Magyar gyártású automaták az illesztéseknél kevésbé tartósak és nem utolsó sorban kevésbé esztétikusak.
  • Tokvég: Kizárólag alumínium tokvégű redőnnyel foglalkozunk –lindab doboz esetén is-. A műanyag kevésbé tartós az évek alatt.
  • Záró lamella: A záró lamelláink is kizárólag alumíniumból készülnek, műanyag palást esetén is! Az alumínium erősebb tartást biztosít.

Alapesetben a redőnyök színe fehér (RAL 9016). Azonban igény esetén az alumínium redőny a RAL színskála szerint színterezhető, esetleg az ablakokhoz hasonlóan Renolit fóliával lehetséges a szín módosítása.

Meghajtásuk standard kivitelben gurtnival történik. Azonban igény szerint lehetséges a motorizált változatok távirányítós vagy kapcsolós kezelése. Illetve létezik még a karos meghajtású változat is.